A klíma beszerelés előnyei, miért jó a klíma?

A klíma beszerelés előnyei, miért jó a klíma?

Miért jó a klíma?

A klíma legfontosabb tulajdonsága, hogy biztosítsa a használók felé az elvárt komfortérzetet. Otthon, munkahelyen, de még az utazás közben is. Hiszen ma már jogosan elvárt komfortigény az autóban, tömegközlekedésben elhelyezett klíma, miért ne lehetne otthonunk is hasonlóan komfortos. A modern klímaberendezések hűteni és fűteni is tudnak, ráadásul rendkívül energia hatékonyan, ezáltal képesek szinte mindenki számára megadni azt a komfortot, ami a huszonegyedik század emberét megilleti.

Az olcsóbb készülékek csak hűtik a levegőt, a komfortosabbak viszont tisztítják is, sőt semlegesítik a polleneket, gombákat; az aktív szenes, ionizátoros plazma szűrők pedig a kellemetlen szagok ellen is megoldást nyújtanak. Komplett légtisztítóként üzemelve sok százszor átkeverik magukon és kezelik a lakás teljes levegőjét, ezzel is nagymértékben csökkentve a káros szennyeződések belégzését. A szellőztetést viszont ennek ellenére sem szabad elhanyagolni, mivel a klíma friss levegőt nem szállít a helyiségbe, hanem kizárólag a benti levegőnek csökkenti a hőmérsékletét a hűtőbordáin átkeringtetve.

Miből áll egy klíma?

Egy klíma 4 fontos elemből áll. Az első a kompresszor – ez felel a körfolyamat fenntartásáért. A második az elpárologtató – itt párolog el a folyadék. A harmadik a kondenzátor – itt csapódik le az elpárolgott folyadék. A negyedik a fojtás – ez felel a nagy nyomású kondenzátor és a kis nyomású elpárologtató elválasztásáért.

Légkondi beszerelés tavasszal vagy ősszel?

A legmegfelelőbb időszak a klímaszerelésre a főszezon utáni hónapok egyike, például szeptember/október/november, esetleg még a korai előszezon január/február. Ilyenkor sokkal jobb munkát kaphatnak kedvezőbb áron, mint a kánikula kellős közepén. Márciusban már indul a szezon, dübörög a karbantartás és a kapacitások végesek. Aki ilyenkor nem rendelte meg a klímaszerelést, az készülhet a hosszabb várakozásra és bizony a főszezoni árakra is.

Hogyan tartsuk karba a klímát?

Amikor otthon vagyunk, vegyük a hűtést alacsonyabb értékre, de amikor elmegyünk otthonról állítsuk a hőmérsékletet kicsit magasabbra. Ezzel akár 10% energiát is megtakaríthatunk. Figyeljünk oda a klíma karbantartására, főleg a szűrők tisztán tartására. A koszos, eltömődött szűrőn kevesebb levegő képes keresztüláramlani, ezáltal romlik a levegő tisztasága, illetve a klíma hatékonyság is. Ez pedig több pénzünkbe kerülhet.

Klíma beszerelés, klíma szerelés árak

A klíma szerelés ára függ attól, hány klímát szereltetünk fel és milyen típusút. A klíma telepítés során tájékoztatnak bennünket arról, hogy milyen gyakran kell majd az adott klímát karban tartatni.

Give a Reply